Üzleti és személyes tanácsadás

A megszokott helyett jól működő módszerek, kiegyensúlyozott munkaerő

Folyamatok optimalizálása


A folyamatok elemzése során megtalált lehetőségek először csak „papíron” léteznek. Ehhez meghatározzuk a módosítási folyamat lépéseit, javaslatot teszünk az átmenet kezelésére személyi és gyakorlati területen egyaránt, hogy a lehető legkisebb kieséssel kelljen számolni.

Az adott cégen belüli folyamatok egyedi megvalósításán felül rendelkezünk általános tapasztalatokkal olyan szempontokról, amik segítik a hatékonyabb vállalati működést. Mindezeket összefogva, ötleteinkkel kiegészítve készítjük el ajánlatunkat.

Csoportos tanácsadás, csapatmunka


Egy munkahelyen alapvető fontosságú, hogy az egymással kapcsolatban levő munkatársak tudjanak együttműködni, csapatban dolgozni, és mindenki be tudja tölteni a saját szerepét az egyes folyamatokon belül. Gyakori tévedés például, hogy egy vezetőnek minden részfolyamatot ismernie kell, és minden döntéshelyezetben ő egyedül a legkompetensebb. Más esetekben bizonyos feladatok egyéni megoldása csak korlátozott eredményeket hozhat, mert több személy együtt rendelkezik a szükséges ismerettel, tapasztalattal. Ezekben a helyzetekben a legjobb megoldás nem jön létre, ezzel közvetve kár éri a céget is.

A csapat lényege, hogy mindenki hozzáteszi a maga legjobb tudását, így nagyságrendekkel értékesebb eredmény születik, mint különálló személyeknél. Gondolja át, hogy mennyivel nagyobb potenciál van egy csapatban, mint egy „magányos harcosban”.

Egyéni tanácsadás


Előfordulhat, hogy egyeseknek szükségük van további személyes munkára, hogy zökkenőmentes és hatékony legyen az együttműködésük a többiekkel. Ilyenkor személyes beszélgetés, coaching módszerek, vagy pszichológia tesztek segítenek a továbblépésben. Csapatunkban szakembereink mindegyik lehetőségre rendelkezésre állnak.